Het verschil tussen kiss cut en back slit stickers

Een klant vroeg me om zijn stickers te bestellen, want die waren op. De stickers waren al een tijd geleden besteld en ik probeerde dezelfde stickers te bestellen. Met back slit...

Het verschil tussen kiss cut en back slit stickers

Waarom kan ik stickers met back-slit bijna niet meer vinden?

Deze stickers worden nauwelijks meer verkocht. Met nieuwe lasertechnieken is contour snijden makkelijker, goedkoper en eenvoudiger geworden.

Het verschil tussen back-slit en kiss cut stickers

Nadeel van back slit

Het grote nadeel van een back-slit is de buiging die gemaakt moet worden voordat je de achterkant kunt lostrekken. De sticker heeft dan een knik of een buiging. Bij het plakken blijft er dan lucht tussen de sticker en het materiaal waardoor de lijm sneller uitdroogt en er stof tussen gaat zitten.

Kiss cut is een betere oplossing

Deze stickers worden uitgesneden op contouren waardoor de sticker en de rest eromheen blijft zitten. Wanneer je de sticker buigt om de achterkant eraf te halen blijft de sticker intact. Daarnaast is het een groot voordeel dat je bij contour gesneden stickers de rest van het papier kunt voorzien van tekst en grafische uitingen.

Pach Design neemt dit soort opdrachten aan en voorzien je van ontwerp, drukwerk en levering. Neem contact op voor meer informatie.

Overzicht Contact opnemen

Wij zijn gespecialiseerd in o.a.

Bezoekadres: Parallelweg 30, 3903 BC Veenendaal. Voor meer contactgegevens, zie onze contactpagina.