Snel ladende websites krijgen voorrang in Google

Een mooi cadeautje van Google. Om te bepalen hoe goed of slecht de pagina-ervaring is, weegt Google onder andere aanwezigheid van opdringende pop-ups en laadsnelheid mee.

Snel ladende websites krijgen voorrang in Google

Vanaf februari 2022 rangschikt Google desktopwebsites op ‘pagina-ervaring’ en snelheid.

Een website die snel geladen is

O.a. Google plaatst snel-ladende websites al een tijdje hoger in de zoektermen, maar eerder werd er meer rekening gehouden met de lengte dat een domeinnaam actief was, en naar specifieke content.

Pach Design heeft met het bouwen van websites altijd al gekozen voor de snelle laadtijd. Dat is vanaf dag één een must geweest voor de websites die we maken voor internationale klanten. Landen als Spanje hebben niet zo’n snelle internetverbinding als in Nederland. Mede daarom hebben we met het bouwen van websites en met onze servers altijd al rekening gehouden met een zo snel mogelijk ladende website.

Websitesnelheid verbeteren voor een betere vindbaarheid in Google

De andere voorwaarden voor een goede organische vindbaarheid blijven uiteraard ook een belangrijk punt. De term die ik vaak gebruik: “Wat niet op je website (of webshop) staat kan ook niet worden gevonden.”

Benieuwd naar een goede partij om jouw SEO eens onder de loep te nemen en je website of webshop sneller te maken? Neem dan contact met ons op!

Bron: Tweakers

Overzicht Contact opnemen

Wij zijn gespecialiseerd in o.a.

Bezoekadres: Parallelweg 30, 3903 BC Veenendaal. Voor meer contactgegevens, zie onze contactpagina.