Welke informatie moet er op een webshop staan?

Bij een online webwinkel zijn er bepaalde gegevens en informatie die volgens ons niet mogen ontbreken. Deze gegevens en informatie zorgen voor vindbaarheid en een succesvolle webshop.

Welke informatie moet er op een webshop staan?

Bij een online webwinkel zijn er bepaalde gegevens en informatie die niet mogen ontbreken. Waarom die informatie nodig is?

  • Je wekt vertrouwen bij klanten
  • De webshop is te verbinden (Google, Affiliate en betalingskoppelingen )
  • Voldoen aan wetgeving

Eerst gaan we het hebben over je klanten. Door punt 2 en 3 op orde te hebben voorzie je klanten al van vertrouwen.

Vertrouwen wekken bij je klanten

Het is goed om na te gaan welke informatie je allemaal deelt. Deze informatie mag op je webshop niet ontbreken:

  • Naam en adres van het bedrijf. Het adres is verplicht om te vermelden.
  • Telefoon- en emailadres.
  • KvK-nummer van het bedrijf.
  • De betalings- en verzendmogelijkheden.
  • De algemene voorwaarden. Ook de verkoopvoorwaarden wanneer die van toepassing zijn.
  • Bedenktijd en retourneringsproces
  • Informatie over klantenservice en bereikbaarheid

Een goede webshop laten bouwen?

Wij werken altijd volgens richtlijnen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Neem contact op voor de mogelijkheden of lees meer over onze webshops.

De webshop verbinden

Webshop verbinden met API's, Affiliatie en Ads

Door je webshop te verbinden met andere applicaties en websites breng je de producten aan de man en creëer je een breder verkoopgebied. Producten zijn te exporteren naar specifieke kanalen via API’s, Affiliate, feeds en Ads. Inhoudelijk komen ze aan de orde wanneer we specifiek om de tafel zitten voor de webshop van jouw onderneming. De juiste koers wordt altijd bepaald door het doel en het product. Een kleine introductie:

API koppelingen met de webshop

De webshop ook als beheersysteem gebruiken? Via een API kunnen producten gemakkelijk worden gesynchroniseerd met je boekhoudsysteem, maar ook met verkopende partijen zoals Bol.com, het opkomende Amazone of product specifiekere webshops zoals Fonq, Marktplaats, Blokker, noem maar op.

Affiliate feed met de webshop

Kan je concurreren op prijs? En heb je een product die door meerdere aanbieders wordt aangeboden? Dan kan dit een ideaal verkoopkanaal worden van je webshop. Vergelijkingsites en affiliatewebsites zorgen voor een bredere zichtbaarheid van het product. Het product komt in vergelijkingen te staan en op prijs, reviews en kwaliteit.

Ads vanuit de webshop

Google Shopping instellen voor een webshop

Ook verkopen vanuit de webshop zelf kan je upgraden door bijvoorbeeld Ads toe te passen. Specifiek toepasbaar voor jouw product. Adverteren via Googls Ads, Facebook Ads (en Instagram) of bijvoorbeeld via LinkedIn.

Zoals je hierboven ziet. Innoveren zorgt voor minder werk en meer rendement. Automatiseren van je webshop biedt veel voordelen. Buiten tijdswinst zorgt automatisering ook voor minder menselijke fouten.

Voldoen aan wetgeving

Uiteraard. In de loop van de tijd is cybercriminaliteit enorm gestegen. Malafide webshops schaden het vertrouwen van de consument. Goed om daar rekening mee te houden. Online klanten kunnen je niet recht in de ogen kijken en moeten je maar blindelings vertrouwen. Je aanmelden bij een webwinkelkeurmerk en het opvragen van klantenreviews wekken al veel vertrouwen.

Los daarvan is het raadzaam om op te hoogte te zijn van wetgevingen omtrent webshops. Meer informatie daarover kan je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Aan de slag met je webshop

Met bovenstaande informatie heb ik geprobeerd je een goed voorbeeld te geven welke informatie, mijns inziens, niet kunnen ontbreken op een webshop. De bovenstaande informatie toepassen op je webshop vergt wellicht wat aanpassingen en tijd. Let wel, Rome is ook niet in één dag gebouwd. Wanneer je webshop conversie oplevert kan je dat met deze informatie stapsgewijs uitbouwen.

Mocht je bovenstaande informatie interessant vinden voor je webshop maar heb je geen idee hoe je dat zou moeten toepassen? Neem dan contact met ons op. Wij hebben ruimschoots ervaring met het bouwen, upgraden en optimaliseren van webshops en de daarbij horende automatisering.

Overzicht Contact opnemen

Wij zijn gespecialiseerd in o.a.

Bezoekadres: Parallelweg 30, 3903 BC Veenendaal. Voor meer contactgegevens, zie onze contactpagina.