Hervormd Veenendaal

Kerken midden in de samenleving.

De Hervormde Gemeente in Veenendaal hebben zeven wijkgemeenten. Daardoor staan zij centraal in de lokale samenleving. De zeven wijkgemeenten hebben ieder een eigen plek in Veenendaal waar zij samenkomen.

Pach Design werd gevraagd om mee te denken aan een integrale aanpak voor o.a. de websites om het beheer en de hiërarchie te stroomlijnen. De vorige website was verouderd, dus het was tijd voor vernieuwing.

Strategiesessie vooraf voor een juiste doelstelling

Met collega’s hebben we een avond georganiseerd waaruit de webbeheerders en betrokkenen vanuit iedere wijkgemeente samen kwamen om ideeën te inventariseren en wensen te bespreken. Hierdoor wisten we exact waar de knelpunten lagen en wat we moesten doen om die op te lossen. Met de data die we al hadden van de verschillende wijkgemeenten konden we inzien welke informatie er veel gezocht werd via zoekopdrachten binnen de website en via Google.

Concreet plan

Met de eerdere data van o.a. Google Analytics, de strategiesessie met de verschillende wijkgemeenten en de wensen vanuit Hervormd Veenendaal overkoepelend kwam naar voren wat er gemaakt moest worden. Concreet wisten we wat voor functionaliteiten er moesten komen, welke koppelingen gebouwd moesten worden en wat de doelen binnen de websites werden. Een kerk middenin de samenleving. Concrete hapklare informatie voor bezoekers en geïnteresseerden.

Geautomatiseerd beheer

Een kerkgenootschap bestaat vaak uit vrijwilligers die zich inzetten om nieuws, kerkdiensten en agenda’s bij te houden van de kerk waar ze lid zijn. Dat vergt vaak veel vrije tijd. In de nieuwe website hebben we gekozen voor diverse koppelingen met o.a. Kerktijden.nl en Google Agenda om het beheer zo makkelijk en simpel mogelijk te maken. De kerkdiensten en de agenda worden per wijkgemeente automatisch ingeladen.

Meerdere websites

Er zijn 7 websites gemaakt die met elkaar communiceren. Iedere wijkgemeente heeft zijn eigen beheer. Vanuit de centrale website kunnen er nieuwsitems, kerkdiensten etc. gepubliceerd worden op de websites van wijkgemeenten door de beheerders.

Communicatieplan

Als je door de websites van Hervormd Veenendaal, de Julianakerk, Oude kerk, Vredeskerk, Sionskerk, Westerkerk en het Ontmoetingshuis heen klikt, zie je dat de websites identiek zijn aan elkaar maar wel hun eigen invulling hebben. Iedere wijkgemeente kan zijn eigen identiteit behouden en kiezen voor de functionaliteiten die zij graag willen inzetten binnen de website.

We hebben een communicatieplan geschreven met richtlijnen die zij kunnen hanteren. In het plan gaat het met name over richtlijnen m.b.t. het plaatsen van nieuws, content en afbeeldingen, maar ook over het AVG-beleid binnen Hervormd Veenendaal.

Zoveel wijken, zoveel wensen

Hervormd Veenendaal zelf is opdrachtgever voor de diverse websites. De wijkgemeenten zelf mogen kiezen of zij bepaalde aanvullingen willen in hun website. Zo hebben we bijvoorbeeld voor de Sionskerk een narrowcasting (welkomstscherm in de hal) gerealiseerd die communiceert met hun eigen website.

Ben je als kerk op zoek naar een communicatiebureau met ervaring in het kerkenwerk?

Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Naast Hervormd Veenendaal hebben we ook meegedacht met de communicatie en webdesign van PGA Apeldoorn, PGA Lelystad, Hersteld Hervormde Kerk Veenendaal en Chr. Gereformeerde Bethelkerk.

< Overzicht Contact opnemen

Gerelateerde diensten

Je vind hier specifiek de diensten die we hebben ingezet voor deze klant. Als marketing- en communicatiebureau kunnen we je aan vrijwel alle uitingen helpen en komen we vaak uit bij een integrale aanpak. Één verantwoordelijke, en bovenal, één contactpersoon voor de gehele communicatie.

Onze diensten Afspraak maken

Toepassingen

Communicatie en marketing voor Hervormd Veenendaal in Veenendaal.

Wij zijn benieuwd naar jouw unieke verhaal!

Wij zijn benieuwd naar jouw voorkeuren en ambities. Daar kunnen we het beste over sparren tijdens een vrijblijvend, goed gesprek!

Contact opnemen

Maurijn Pach, communicatie adviseur en interaction designer

Maurijn Pach
T: 0318 306 675
E: maurijn@pachdesign.nl

Wij zijn gespecialiseerd in o.a.

Adres: Nijverheidslaan 97A, 3903 AN Veenendaal. Voor meer contactgegevens, zie onze contactpagina.